Ultrazvuk

Primjena ultrazvučne energije u svrhu liječenja. Vibracije iz ultrazvučne glave prenose se u tkivo i napreduju u dubinu u obliku valova. Primjenjuje se na mekim tkivima i zglobovima, a poboljšava mikrocirkulaciju, smanjuje bol te potiče relaksaciju tkiva.

Laser

Laser odašilje svjetlosno elektromagnetsko zračenje kojim se tkivo biostimulira. Svjetlo se primjenjuje na bolne točke ili bolnu zonu sa svrhom ublažavanja boli te smanjenja upalnih procesa i zacjeljivanja mekih tkiva.

Magnet

Primjenom magnetoterapije stvara se niskofrekventno pulsirajuće magnetsko polje koje prodire kroz ljudsko tijelo i zahvaća svaku stanicu koja se nalazi unutar tog polja. Pokretanjem iona u stanici i izvan nje ubrzava se prolazak iona kroz staničnu membranu što utječe na metabolizam stanice. Magnet utječe na bolju prokrvljenost tkiva odnosno njegovu opskrbu kisikom i hranjivim tvarima, a što utječe na brži proces zacjeljivanja.

Elektroterapija

Elektroterapija podrazumijeva primjenu električne energije u terapijske svrhe. Dijeli se prema frekvenciji struje koja se aplicira na bolno područje. Ispod postavljenih elektroda ili u zoni prostrujavanja događaju se razni fiziološki procesi. Smanjuje se podražljivost osjetilnih receptora, šire se krvne žile te se poboljšava izmjena tvari u stanici. Sve to utječe na smanjenje boli.

TECAR terapija

Bazira se na odašiljanju visokofrekventne kapacitivne i rezistivne energije te stimulira intra i ekstrastaničnu ionsku izmjenu. Na neinvazivan način potiče prirodne fiziološke procese u mišićno-vezivnom tkivu i pojačava prirodnu sposobnost regeneracije. Potiče cirkulaciju, ublažava upalna i bolna stanja te ubrzava zacjeljivanje.